Negyvennégy gyanúsítottat vettek őrizetbe szerdán Nápolyban egy kábítószer-kereskedő hálózat elleni rendőrségi rajtaütés során. A helyi hatóságok közlése szerint az akcióra azután került sor, hogy letartóztatták februárban a nápolyi szervezett alvilág, a Camorra vezérét, Vincenzo Licciardit.
Licciardi egyike volt az Olaszországban körözött és szökésben lévő 30 legveszélyesebb bűnözőnek. Az őrizetbe vetteket bűnszövetkezéssel, kábítószer-kereskedéssel, tiltott fegyverbirtoklással, rablással és zsarolással gyanúsítják. A pénzügyőrség egységeivel végrehajtott rajtaütések során házakat, gépkocsikat, földeket, valamint különböző cégek javait foglalták le mintegy 300 millió euró értékben.
Közben a casertai csendőrség elfogta Errichetta Avallonét, a Casalesi-klán szökésben lévő vezérének, Antonio Iovinének a feleségét, akit május 26-án már őrizetbe vettek, de bizonyítékok hiányában szabadlábra helyeztek. A hatóságok újabb nyomozása azonban megerősítette a korábbi gyanút és elrendelték az asszony letartóztatását zsarolásban, védelmi pénzek szedésében való részvétel címén, írja az MTI.