Elfogták és őrizetbe vették csütörtökön azt a 38 éves veszprémi férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy két napja egy várpalotai buszmegállóban halálra gázolt két embert. A gázolót állampolgári bejelentés alapján fogták el a rendőrök Hajmáskér és Öskü község között, egy füves területen, a férfi nem tanúsított ellenállást.
A gyanúsított vallomásában elismerte, hogy ő gázolta el a várpalotai buszmegállóban várakozó két férfit, és azt is beismerte, hogy az autóvezetést megelőzően szeszes italt fogyasztott. A férfi korábban már volt büntetve közlekedési bűncselekmények miatt. Az ittas gázoló ellen a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt indított eljárást.
A férfi kedden éjszaka személykocsijával Várpalota felől haladt Ősi község irányába, egy hirtelen fékezés miatt azonban autójával áttért az úttest túloldalára és az ott lévő buszmegállóban elgázolt két várakozó férfit. Egyikük, egy 53 éves férfi a helyszínen meghalt, társa, egy 21 éves fiatalember, a kórházba szállítást követően vesztette életét, írja az MTI.