Elmenekült a rendőrök elől csütörtök délután egy BMW-s személygépkocsi a főváros I. kerületében; a rendőrök figyelmeztető lövést adtak le.
A Logodi utcában ellenőrizni akartak a fekete színű személyautót, ám a jármű vezetője, az egyértelmű rendőri jelzés ellenére, megállás nélkül továbbhajtott. A rendőrök szolgálati járművükkel az autó után indultak, majd a II. kerületben, a Moszkva tér és Szilágyi Erzsébet fasor kereszteződésénél a menekülő jármű vezetője szándékosan a rendőrautónak ütközött, s megállás nélkül továbbhajtott a XII. kerület irányába.
A rendőrautó megállni kényszerült, s a szolgálati járműből kiszálló rendőr figyelmeztető lövést adott le a menekülő autóra. A lövedék azonban gellert kapott, irányt változtatott és egy közeli épület falába csapódott. Az ütközés és a lövés következtében senki nem sérült meg. A rendőrség kiadta a körözést a megállás nélkül továbbhajtó járműre és annak vezetőjére, s megtették az egyéb szükséges intézkedéseket is a jármű és sofőrjének felkutatására.