Pécsett egy kábítószer kereskedő banda főnökénél, Ferihegyen pedig egy Brazíliából hazaérkező férfinél találtak a vámosok kokaint, összesen több mint 15 millió forint értékben. A Vám- és Pénzügyőrség pénteki közleménye szerint a nyomozóknak sikerült felszámolni egy kábítószer-csempészetre és kábítószer-kereskedelemre szakosodott bűnözői csoportot.

Pécsett a csoport irányítóját sikerült elfogni, őt hasonló bűncselekmények miatt már többször is elítélte a bíróság. A bűnözőre egy garázsnál csaptak le: a férfi megpróbált ugyan kitörni és elmenekülni a kommandósok gyűrűjéből, de ez nem sikerült neki. A raktárként használt garázsban 600 gramm nagy tisztaságú kokaint, illetve a porciózáshoz használatos eszközöket foglaltak le.

A csempész Brazíliából érkezett haza, és a a Ferihegyi Repülőtéren, a zöld folyosón, ellenőrzés nélkül próbálkozott belépni az országba. Az ellenőrök azonban kiszúrták, és átvizsgálták a csomagjait. A poggyászból egy műanyag gyógyszeres dobozban 81 darab kapszula volt, ezekben pedig 30 grammnyi kokain. Mindkét férfi ellen kábítószerrel való visszaélés miatt indítottak eljárást.