Tömegkarambolt okozott egy pótkocsis teherautó hétfőn délelőtt, miután a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét. Az 1119-es úton, Annavölgy után történt a baleset. A Tát felől Tatabánya irányába közlekedő teherautó egy jobbra ívelő kanyarban csúszott meg. Megállni nem tudott, pótkocsija kisodródott és nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsinak. Az autó sofőrje, egy középkorú hölgy súlyos, utasa könnyebb sérülést szenvedett. A nő karja a baleset során részben amputálódott, mentőhelikopterrel szállították Budapestre, írja a kemma.hu

Hibába vették észre a balesetet a többiek, az ütközést ők sem tudták elkerülni, a pótkocsi ugyanis a következő autóval is csattant, majd a hirtelen fékezéstől további két személyautó csúszott egymásnak.

A helyszínen megállapítást nyert, hogy a sofőr nem közlekedhetett volna a teherautóval, az ugyanis ki van vonva a forgalomból, illetve az is bebizonyosodott, hogy a vezető túllépte a megengedett sebességhatárt, írja a police.hu.