Nővére élettársa egy téglával verte agyon azt a 15 éves salgótarjáni lányt, akinek holttestét vasárnap találták meg; a többszörösen büntetett előéletű 26 éves férfit őrizetbe vették, az elkövető hétfőn beismerő vallomást tett. A bűncselekmény indítéka még nem tisztázott, de az biztos, hogy "szexuális bűncselekményt nem követtek el a lány sérelmére" - fogalmazott Némedi Gábor, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója , majd újságírói kérdésre úgy pontosított: "az indíték családi, intim ügy, amiről a rendőrség nem akar beszélni".
15 éves lány szombaton családi és baráti körben szórakozott, majd eltűnt, s ezt a családja éjfél körül jelentette be a rendőrségen. A rendőrök kutatást is végeztek a városban, de nem találták meg az eltűntet. Vasárnap délelőtt egy Salgótarján külterületén álló, épülőfélben lévő hétvégi ház tulajdonosa jelentette be, hogy háza bejáratánál vérnyomokat fedezett fel. Az ajtót berúgták, a tetőtéri helyiségben pedig egy félig lemeztelenített, letakart, véres, szétvert fejű lány holttestét találták meg.
Ezzel párhuzamosan az elkövető is megjelent a helyszínen vasárnap, ő ezt a kihallgatása során egy ideig azzal magyarázta, hogy be akart törni a házba. Miután megjelent, felismerte a rokonát, s ő maga szólt a családnak, akik aztán értesítették is a rendőrséget. A családtagok kihallgatása során a lányt a családdal együtt kereső, és magának még alibit is biztosító férfi ellentmondásokba keveredett, és végül beismerte, hogy ő ölte meg élettársa húgát. Némedi Gábor azt mondta: "a lány önszántából ment a házba, de esélye sem volt, hogy onnan élve távozzon, mert a férfi azzal a szándékkal csalta oda, hogy megölje". A 26 éves gyanúsított decemberben kedvezménnyel szabadult börtönbüntetéséből, rablás és súlyos testi sértés miatt ítélte el a bíróság. Az áldozatról elmondták: csellengő életmódot folytatott, "gyakorlatilag baráti társasága nevelte fel", de éjszakára mindig hazajárt, s ez volt az első eset, hogy eltűnt.