A Sikoly című filmből ismert álarcban rabolt ki több Pest megyei benzinkutat és egy vendéglőt az elmúlt hetekben egy férfi. A támadót hétfőn fogták el a rendőrök, azóta már be is ismert mindent. Az akciói közben fegyvert és bombának tűnő tákolmányt is használt.
Még június elején történ az első rablás: a férfi késő este ment be az egyik ceglédi benzinkútra úgy, hogy arcát a Sikoly című filmből ismert álarccal takarta el. Fegyverével fenyegetőzve a bevételt követelte, majd miután a pénzt megkapta egy robbanószerkezetnek tűnő, házilag tákolt eszközt rakott a pultra. Azt állította, hogy amennyiben a kút alkalmazottai értesítik a rendőrséget, akkor működésbe hozza. Később kiderült, hogy csak hasonlított egy bombára, valójában nem volt az.
A támadó néhány nappal később egy nagykőrösi vendéglőt is kirabolt hasonló módszerrel, csak bomba nélkül. Egy hónap múlva az először megtámadott benzinkutat vette célba, ám ott pénzt nem zsákmányolt, csupán négy doboz cigarettát tudott elvinni. Az utolsó állomás egy újabb töltőállomás volt Abonyban.
A rendőrség bűnügyi akciót szervezett a rabló elfogására, ami már az első napján sikerrel is járt. Hétfő késő este két járőr Nyárapáton figyelt fel egy férfira, aki amint meglátta az egyenruhásokat, eldobott valamit. Később kiderült, hogy egy Flóbert pisztolyt. Ezután igazoltatták és egy maszkot találtak nála, igaz nem a már korábban használtat, hiszen azt elégette, miután megtudta hogy keresik.
Később a házkutatásnál találtak nála egy házilag tákolt robbanószerkezetet, hasonlót ahhoz, mint amit az első rablásnál használt. Ebben azonban pirotechnikai eszközök - tűzijátékok - voltak, amelyek felrobbanva akár sérüléseket is okozhattak volna.