Vádat emeltek a texasi poligámista szekta vezetője és öt férfitagja ellen kiskorúak megrontásáért. Az eldoradói közösségből az áprilisi razziában négyszáz gyermeket mentettek ki a hatóságok, akik két hónappal később visszakerültek szüleikhez.A szekta vezetője, Warren Jeffs börtönbüntetését tölti Arizonában egy másik ügy miatt, amelyben a bíróság bűnösnek találta kiskorú szexuális zaklatásáért. Greg Abbott texasi főügyész kedden elmondta, hogy a nyomozás még nem ért véget.

 

A "Vágyódás Cion után" nevű szekta farmjáról áprilisban 468 gyereket vittek el a hatóságok szexuális és fizikai bántalmazás miatt. Két hónappal később azonban a texasi Legfelső Bíróság úgy döntött: a gyermekvédelmi hatóságok túllépték hatáskörüket, mikor elvették a gyerekeket szüleiktől, miközben azok nam voltak "közvetlen veszélynek" kitéve.

 

A szektában folytatott gyakorlat szerint ahogy a fiúk és lányok elérték a tinédzserkort, az idősebbek bevezették őket a szexuális életbe. A poligámiát gyakorló közösségekben előbb-utóbb nem marad elég felnőtt nő, ez pedig a kiskorúak megrontásához, gyerekházasságokhoz és vérfertőzéshez vezet.