Kisebb összegekért és ház körüli munkák elvégzéséért bocsátotta tizenhárom éves lányát férfiak rendelkezésére egy nő a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében.
    A helyi rendőrség információi szerint a lányával kettesben élő, munkanélküli asszony 30-50 hrivnyáért (kb. 1-1,6 ezer Ft) és egyebek mellett tűzifa-hasogatásért engedte meg férfiaknak, hogy szexuálisan kihasználják kiskorú leányát - írta a lembergi (lvivi) zaxid.net internetes hírügynökség.
    Mikola Baszarab, a megyei rendőrség fiatalkorúakkal foglalkozó részlegének vezetője elmondta, a jelenleg 15 éves lány megpróbáltatásai két éven át tartottak. Az ügyben kihallgatásra beidézett anya és a lánya mindent tagadott, de a nyomozóknak sikerült elegendő bizonyítékot összegyűjteniük a bűncselekményrúl, ráadásul a nyomozók gyanúját igazolták a lányon elvégzett orvosi vizsgálatok is - tette hozzá.
    Jelenleg tart az eljárás a gyermek gyámügyi felügyelet alá helyezése kapcsán, és folyik a bizonyítékok gyűjtése azon férfiak ellen, akik szexuális kapcsolatot létesítettek a fiatalkorú lánnyal. (MTI)