Kelet-európai, főként magyar szexrabszolgákkal működtetett prostituálthálózatot számoltak fel Olaszországban. Az anconai rendőrség az Interpollal együttműködve tíz gyanúsítottat fogott el, hetet közülük Magyarországon. Az összes gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték.
2007 májusában indított vizsgálatot az ügyben az anconai rendőrség különleges bevetési csoportja a szexrabszolgák egyikének feljelentése alapján. A fő gyanúsított egy magyar, aki a vád szerint kijárt Olaszországba, hogy személyesen gyűjtse be a lányoktól keresményüket. Aki ellenszegült, azt Magyarországról kiküldött verőlegényekkel "térítette észre". Áldozatainak tőle kellett engedélyt kérniük még ahhoz is, hogy egyedül elhagyhassák a házat, ahol fogva tartották őket, és ahol űzték a rájuk kényszerített mesterséget tapasztalt prostituáltak ellenőrzése mellett. (Ez utóbbiak adtak fel újsághirdetéseket helyi lapokban, hogy ügyfeleket szerezzenek.)
Egy Anconában lakó magyar gyanúsított hajtotta fel a magyar lányokat, és kényszerítette őket prostitúcióra Olaszországban fenyegetéssel és erőszakkal. A lányok közül többet már saját hazájában "beavattak" a prostitúcióba, és csak a hazai "gyakorlat" megszerzése után vitték őket tovább Olaszországba. Évente átlagosan mintegy huszonöten kerültek ily módon az olaszországi szexpiacra. Marche régión kívül Genovába, Bolognába és Firenzébe is vittek lányokat, sőt némelyiküket más európai országokban is "foglalkoztatták", például Németországban, Ausztriában és Svájcban.