Két ember vesztette életét abban a balesetben, amely csütörtökön este történt a 84-es főúton; az egymással frontálisan összeütköző két autó egyikét egy ámokfutó autós vezette, aki egy Vas megyében okozott baleset helyszínéről megállás nélkül hajtott el, s éppen az őt váró rendőrök elől menekült, amikor Sümeg határában először egy rendőrautónak csapódott, majd a szemből érkező autónak ütközött - közölte a rendőrség az MTI-vel.
    A baleset egyik áldozata maga az ámokfutó, a karambolt okozó 38 éves nemeskeresztúri férfi, a másik áldozat pedig a szemből érkező vétlen autós, egy nyirádi asszony volt, aki szintén a helyszínen vesztette az életét - mondta el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Bankó Magdolna, aki arról is beszámolt, hogy a szemtanúk elmondása szerint és a helyszínen rögzített nyomok alapján azt valószínűsítik, a férfi szándékosan tért át az úttest túloldalára.
    A vétlen autóban utasként helyet foglaló férfi és egy kétéves kisgyermek súlyos sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították - tájékoztatott az ügyeletes.
    A karambol közvetlen előzménye az volt, hogy az ámokfutó Sümeget elhagyva belefutott a főút ellenőrző pontjain felállt rendőrökbe, majd a rendőri jelzést és felszólítást figyelmen kívül hagyva próbált továbbhajtani - tette hozzá.
    A férfire azért vártak a rendőrök, mert az ámokfutó autós csütörtök kora este még Vas megyében egy balesetet okozott, amelynek helyszínéről megállás nélkül hajtott el. Ott személyi sérülés nem történt, de a vasi rendőrök rögtön értesítették a sümegi kollégáikat, miután a menekülő férfi áthajtott Veszprém megyébe, Sümeg irányába a 84-es főúton.
    Az autó már Tapolcáig is eljutott, amikor visszafordult, s megint Sümeg felé vette az irányt - számolt be az üldözött férfi mozgásáról az ügyeletes.
    A 84-es főutat Sümeg és Zalagyömörő között a rendőrség teljes szélességben lezárta, a forgalmat más útvonalra terelte - közölte a sajtóügyeletes, hozzátéve, hogy az útzárt csütörtökön éjfélig már bizonyosan nem oldják fel.