A Vám- és Pénzügyőrség közúti ellenőrzése elől megpróbált elmenekülni egy cigarettacsempész, eközben autójával elsodort egy vámnyomozót, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - tájékoztatta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője az MTI-t vasárnap.

A vámnyomozók két személygépkocsit állítottak meg ellenőrzésre vasárnap hajnalban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén, Nagykálló és Oros között. Az egyik autó vezetője megpróbált az intézkedés elől elmenekülni úgy, hogy az egyik vámnyomozó kezére rázárta az autó ajtaját, majd gázt adott. E közben az autó magával rántotta a nyomozót, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - mondta el a szóvivő.

Néhány száz méterrel odébb sikerült megállítani a menekülő autóst, akinek gépkocsijában 20 ezer doboz, több mint 11 millió forint értékű cigarettát találtak elrejtve. A vizsgálat során kiderült, hogy a sofőr többszörösen büntetett előéletű, és körözött személy. Sipos Jenő közölte, hogy a férfit előállították, ellene jövedéki orgazdaság miatt indul eljárás, továbbá közúti veszélyeztetés bűntette miatt is felelnie kell.