Több súlyos közlekedési balesetet okoztak ittas járművezetők péntektől vasárnapig a megyében - tájékoztatta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Pénteken este egy személygépkocsi ittas sofőrje a 6-os főúton úgy kezdte meg az előtte haladó járművek előzését, hogy a szemből jövő forgalmat figyelmen kívül hagyta, három személykocsival ütközött, amelyből kettő árokba borult. A balesetben ketten könnyebben megsérültek, a balesetet okozó jármű vezetője pedig súlyos sérülést szenvedett. Az anyagi kár a négy személygépkocsiban összesen több mint 4,5 millió forint.

Vasárnap hajnalban egy személygépkocsi sofőrje szintén ittas állapotban közlekedett Szedres irányából a 6-os számú főút irányába, amikor egy balra ívelő útkanyarulatot követően a nem megfelelően megválasztott sebesség miatt elvesztette uralmát járműve felett, letért az útpadkára, majd a jobb oldali árokba csapódott. A személygépkocsi hátsó utasa súlyos sérülést, csigolyatörést szenvedett. Az anyagi kár egymillió forint.
Faddon egy motorkerékpáros a sógora tulajdonát képező motorkerékpárt vezette ittasan, amikor elvesztette az uralmát járműve felett, elesett, s a balesetben súlyos sérülést szenvedett. A járművezetők ellen eljárást indít a rendőrség.