Az ukrajnai Mariupolban letartóztattak egy köztiszteletben álló orvost, akiről kiderült, hogy már négy éve rendszeresen videón rögzíti, amint kiskorú tiniket erőszakol meg. Bár a doktor elismerte többszöri fajtalankodását a rendőröknek, a nyomozók eddig csak két esetben találtak bizonyítékot.

 

A 46 évescsaládorvos saját bevallása szerint először 2004-ben létesített nemi kapcsolatot egy 15 éves kiskorú utcagyerekkel, akit megerőszakolt. Áldozatát némi anyagi ellenszolgáltatásért annak két barátjával együtt csalta fel a lakására azzal, hogy hordják le a tatarozás során keletkezett szemetet. A munka elvégzését követően étellel és szeszesitallal kínálta meg a fiúkat, akik közül végül az egyiket megerőszakolta. A későbbiekben az aktusokat videóra vette, majd pedig számítógépre töltötte a felvételeket. Mindegyik alkalommal hasonlóképpen járt el.

 

Végül legutolsó áldozata, egy 17 éves fiú tett rendőrségi feljelentést ellene, amelynek nyomán a nyomozók számos tárgyi bizonyítékot - a saját felvételeit tartalmazó fényképeket, videokazettákat, DVD-ket és számítógépes merevlemezeket - találtak az orvos lakásán. A vonatkozó ukrán törvények alapján hét évig terjedő szabadságvesztés szabható ki rá. (FH)