Fegyverarzenálra és két horogkeresztes zászlóra találtak a rendőrök pénteken hajnalban egy 60 éves szarvasi férfi házában. A kommandósok bejelentés alapján mentek ki a házhoz, ahol egy puskagránát kilövésére alkalmas AMP karabélyt, egy TT 7,65-ös pisztolyt, egy skorpió géppisztolyt, valamint fegyverenként száz lőszert és egy tojásgránátot is találtak. Ezeken kívül előkerült egy cirill feliratos hangtompító és a két horogkeresztes zászló.

 

Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint minden megtalált fegyver működőképes, a lőszerek éles lőszerek. A kézigránátot egyelőre nem szállították el a házból, tűzszerészeket hívtak, ők döntik el hogy szállítják, vagy helyben semmisítik meg.

 

A hajnali házkutatáskor a 60 éves rokkantnyugdíjas házában, a szobákban és a padláson voltak elrejtve a fegyverek és a zászlók. A férfit őrizetbe vették, kihallgatása még tart, egyelőre annyit tudni, hogy korábban nem volt büntetve és nemrég költözött Csongrád megyéből Szarvasra. Egyelőre vizsgálják, hogy volt-e kapcsolata bármilyen, akár politikai, akár bűnözői csoportokkal. A rendőrség a férfi elmeszakértői vizsgálatát is elrendelte. A házat jelenleg is kutatják, illetve vizsgálják hogy a férfinak voltak-e esetleg más ingatlanjai is. (FH)