Több száz embert csaptak be országszerte azok a csalók, akiket elfogtak a rendőrök. A bűnözők azzal csöngettek be a lakásokba, hogy a tulajdonos nyert egy értékes lámpát, valamint nyereményszelvényeket 70 ezer forint értékben. Cserébe 15 ezer forintot kértek kiszállítási és adminisztrációs díjként – közölte a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

Persze a lámpa ennek töredékét érte, mégis a házigazdák szinte mindannyian bedőltek. A nyomozás eddigi adatai szerint R. Zs. sáregresi lakos és több társa, magukat egy Kft. képviselőinek adták ki azzal, hogy egy állítólagos sorsolás nyereményét szállítják ki a „nyertesek” részére.
A sértetteknek egy fiktív nyereményutalványt és egy nagy értékű gyógylámpának (bioptron lámpa) beállított tárgyat adtak át. A nyereményért cserébe a sértettektől 15 ezer forint kiszállítási díjat kértek.
Az eljárás során megállapították, hogy a sértettek részére átadott elektromos lámpa értéke 3 ezer forint, és az ajándékhoz járó, állítólag 70 ezer forint értékű ajándékutalvány is csak megtévesztésre szolgált.
 
Az elkövetők az ország területén több száz embert ejtettek tévedésbe, esetenként 15 ezer forintos, összességében több millió forint kárt okozva. Az csalás gyanúsítottjainak egyikét a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.