A gyanú szerint a Dunántúl számos megyéjéből Szekszárdra jöttek a bukott autósok jogosítványt vásárolni – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Három embert őrizetbe vettek hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt. Sok száz vizsgát utólag ellenőriznek a rendőrök.

Tolna megyén kívül Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Baranya és Somogy megyében is folytatnak kihallgatásokat a rendőrök, miután eddig közel ötven esetben derült ki, hogy ennél az iskolánál olyan emberek tettek a jogosítvány megszerzéséhez szükséges sikeres KRESZ, műszaki, rutin és forgalmi vizsgákat, akik korábban már három-négy alkalommal elbuktak a vizsgákon.
 
10–70 ezer forintig terjedő összeggel vesztegették meg az oktatót, aki továbbosztotta a pénzt bűntársainak. Évekre visszamenőleg több száz – az érintett vizsgabiztos által felügyelt – vizsga ellenőrzése kezdődik meg a büntetőeljárás részeként, ezáltal bővülhet a gyanúsítottak köre. A vizsgabiztosra és bűntársaira kiszabható büntetési tétel akár tíz év is lehet.