Egy brit bíróság hétfőn életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a homoszexuális brit szakácsot, aki megölte volt szeretőjét és a férfi néhány darabját meg is sütötte. A Mr Gay UK meleg szépségverseny egykori győztese leghamarabb harminc év múlva szabadulhat.

A 36 éves Anthony Morley idén áprilisban vágta el ex-kedvese, Damian Oldfield torkát, miután vacsoráztak, ittak, majd együtt töltötték az éjszakát. A szakács több darabot is kihasított a halott combjából és mellkasából, majd fűszernövényekkel olivaolajban kisütötte, és meg is kóstolta áldozatát. Ezután vérfoltos ruhában besétált egy gyorsétterembe és azt mondta, éppen megölt valakit, aki meg akarta erőszakolni.

A férfit ügyét tárgyaló James Stewart bíró karrierjenek "egyik legrémesebb emberölésének" nevezte Oldfield "hidegvérrel, kegyetlenül végrehajtott meggyilkolását". Morley-t két hétig tartó tárgyalás után a múlt hétvégén találta bűnösnek az esküdtszék , "borzalmasnak és bizarrnak" nevezve a bűntényt. Morley a perben tagadta a gyilkosságot, és azt mondta: semmire sem emlékszik azon kívül, hogy megvágta a kezét egy késsel. (FH)