Sem a vádlott, sem védője nem fellebbezett pedig életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a 46 éves férfit, aki tavaly februárban brutális kegyetlenséggel megölte feleségét és két gyermekét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsószuhán.
A 46 éves - akkor körözés alatt álló - férfi 2007 februárjában ölte meg otthon tartózkodó feleségét és két gyermekét, akiket különös kegyetlenséggel, álmukban gyilkolt meg, baltával végzett velük. A bűntett után összeszedte értékeiket, majd Miskolcra utazott, a rendőrség ott fogta el, írja az MTI.
A vádlott részben beismerte tettét, a főügyészség különös kegyetlenséggel, több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel, kifosztással és személyi szabadság megsértésével vádolta a férfit. A vádlott az utolsó szó jogával nem kívánt élni, a bírósági eljárás során egyáltalán nem tett vallomást.
Az akkor még 45 éves férj többszörösen büntetett előéletű volt, és elvált felesége feltehetően már nem akarta visszafogadni. A család legidősebb gyermeke, egy 22 éves lány Sárospatakon teológiát tanult, ezért nem tartózkodott otthon, amikor a bűncselekmény történt.