A katasztrófavédelem pszichológusai segítenek a Tiszafürednél történt buszbalesetet feldolgozni a buszon utazó gyermekeknek és szüleiknek. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy Szolnokról küldtek két szakembert, akik kilenc óra körül érkeznek a helyszínre. Tiszafürednél hétfőn reggel egy menetrend szerinti autóbusz hátulról ütközött egy álló kamionnak. A buszon többségében diákok utaztak.

A hétfő reggeli tiszafüredi balesetben elhunyt 17 éves fiún kívül összesen 25-en sérültek meg: kilencen súlyosan, és tizenhatan könnyebben. A balesetről egyelőre csak annyit tudni, hogy a főként diákokat szállító busz hátulról ütközött neki egy álló kamionnak. A baleset hétfő reggel nem sokkal fél nyolc után történt a 34-es főúton Tiszafüred és Tiszaigar között. Egyelőre annyit tudni, hogy egy többségében diákokat szállító menetrendszerinti - Tiszafüred felé tartó - busz hátulról nekiütközött egy álló kamionnak. A balesetben egy 17 éves tiszaigari fiú életét vesztette. Rajta kívül 25-en sérültek meg: 9-en súlyosan, 16-an pedig könnyebben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Zita, a megyei rendőrség szóvivője.

A sérültek mentése egyelőre még tart. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szolnokról két pszichológust küldött a helyszínre, hogy segítsenek a történteket feldolgozni a buszon utazó diákoknak és szüleiknek.

A 34-es főút érintett szakaszán továbbra is teljes az útzár.