Farkas Péter olimpiai bajnok is megszökött a bíróságról, ellene is elfogatóparancsot adtak ki. Távollétükben elrendelték előzetes letartóztatásukat öccsével együtt, értesült a Független Hírügynükség.

Megszökött az ítélethirdetésről Farkas Péter testvére, Farkas Károly vádlott; rosszullétre hivatkozva a mosdóba ment, majd eltűnt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) épületéből hétfő délután, írja az MTI.

Farkas Károlyt a PKKB hét év fegyházra ítélte társtettesként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt. A férfi rosszulléte miatt a bíróság azonban félbeszakította az ítélethirdetést, a férfi ekkor tűnt el a bíróság épületéből. A bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, és ezután folytatta az első fokú ítélet kihirdetését a két másik vádlott jelenlétében.
Farkas Károly testvérét, az egykori olimpiai bajnok birkózót Farkas Pétert hétfőn öt év fegyházra ítélte bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt elsőfokú ítéletével a PKKB, továbbá elrendelte egy másik eljárásban korábban jogerősen kiszabott egyéves börtönbüntetés végrehajtását. A per harmadrendű vádlottja hat év fegyházbüntetést kapott társtettesként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt.