Becsületsértésért, gyorsított eljárás keretében, egy év két hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte nem jogerősen a keszthelyi városi bíróság csütörtökön azt a férfit, aki ügyének két héttel korábbi tárgyalásán szidalmazta és leköpte a bírót, írja az MTI.
A 44 éves zalaegerszegi férfi és társai ügyét október 30-án tárgyalta a zalaegerszegi bíróság. A férfit többszörös visszaesőként súlyos testi sértés, garázdaság és más bűncselekmények miatt állították bíróság elé.
A bírót ebben az ügyben harmadik alkalommal érte hasonló atrocitás: az elsőrendű vádlott korábban, ugyancsak a tárgyalás közben, már leköpte, szeptember elején pedig a folyóson várakozó rokonok egyike szidalmazta és köpte le a bírót, miközben a tárgyalóterem felé tartott.
Az első eset után a vádlottak indítványt nyújtottak be, hogy elfogultság miatt más bíró tárgyalja a garázdaság ügyében indított eljárást. A bíró azonban a személyét ért támadások ellenére alkalmasnak tartotta magát a per pártatlan lefolytatására, így továbbra is ő vezeti a tárgyalást és nem kell a jelentős időveszteséggel járó új bizonyítási eljárást újra lefolytatni.