Már 67-re emelkedett a Burkina Faso-ban történt karambol halálos áldozatainak száma - közölték vasárnap a helyi hatóságok. Szombaton egy több mint kilencven embert szállító autóbusz frontálisan ütközött egy teherautóval, majd kigyulladt. Azt még nem lehet tudni, hogy mi okozta a nyugat-afrikai ország egyik legszörnyűbb közlekedési balesetét - adta hírül a Független Hírügynökség.

A sérültek között fejsérültek is vannak, akik bármlyik pillanatban meghalhatnak, így attól tartok a halottak száma még emelkedni fog - közölte egy tartományi tisztségviselő az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A kormány közölte, hogy tart az áldozatok azonosítása, és keresik családjaikat is. Az azonosítást azonban nagyon nehezíti, hogy az áldozatok többsége felismerhetetlenségig égett.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért ütközött össze frontálisan az Elefántcsontpart felé tartó autóbusz, és a cukorszállító teherautó. Az ütközés után mindkét jármű kigyulladt. A nyomozáshoz közeli források szerint a busz túl volt terhelve: 92 utast szállított, miközben csak 75 ülése volt.

Az afrikai utak hírhedten veszélyesnek számítanak, különösen éjszaka. Májusban 46, békefenntartói küldetésükből visszatérő nigériai katona halt meg, amikor konvojuk egy benzinszállító kamionnal ütközött. 2007 márciusában hetven ember halt Guineában, amikor az őket szállító teherautó egy keskeny hídon áthaladva feborult.