A Budapesti Katonai Ügyészség vizsgálja a továbbiakban az MSZP újpesti irodájánál talált robbanószerkezetek ügyét. A Népszabadság Online kedden késő este számolt be róla, hogy értesüléseik szerint egy honvéd századost vettek őrizetbe az ügyben. A rendőrség hivatalosan ezt nem erősítette meg, de erre utal, hogy átadták az ügyet a katonai ügyészségnek.

A Népszabadság Online értesülései szerint a katonai ügyészség a napokban őrizetbe vett egy tűzszerészként szolgáló honvéd századost - a gyanú szerint a katona tett november 6-ára virradóra egy éles robbanószerkezetet az MSZP újpesti irodája elé. A katonai ügyészség olyan ügyekben szokott nyomozni, amikor például rendőr vagy katona a gyanúsított. A Budapesti Katonai Ügyészség szóvivőjét a Független Hírügynökség egyelőre nem érte el. A Népszabadság Online kedd esti cikkében azt is írta, hogy az őrizetbe vett katona szolgálati helyéről állítólag különféle, robbantáshoz szükséges eszközök hiányoznak.

A lap úgy tudja, hogy a százados tettét nem politikai okok motiválták, csak azt akarta bizonyítani, hogy "mekkora kupleráj van az alakulatnál", hogy még a bombakészítéshez szükséges eszközöket is el lehet lopni. Az MSZP újpesti, Nádor utcai irodáját október 20-án érte az első támadás: egy házilag átalakított kézigránátot dobtak az épület udvarára. A szerkezet nem robbant fel. Nem sokkal később, november 6-án pedig egy házilag készített éles robbanószerkezetet találtak az iroda előtt, ez sem lépett működésbe. (FH)