Valószínűleg azokat a fegyvereket találták meg szerdán a Dunában, amelyeket november 12-én a gyönki emberölésnél használtak a támadók. A rendőrök búvárok segítségével a Dunában találták meg a fegyvereket. Jelenleg szakértők vizsgálják, hogy a megtalált fegyverekkel követék-e el a bűncselekményt. A rendőrség a nyomozás eredményessége érdekében egyelőre több információt nem kíván közölni.

 

November 12-én Gyönkön egy maszkos támadó állította meg a férfi autóját, amelyben egy nő is utazott. A férfit a helyszínen agyonlőtte támadója és kirakta, majd elhajtott a járművel, amelyben a nő bent maradt. Később a nőt is kiszállította, nem bántotta, de megfenyegette, majd továbbment. A rendőrség megerősítette, hogy az egyiptomi származású Husszein Tamert lőtték agyon, aki másodrendű vádlottja volt a volt szegedi főnyomozó, Kumbor Tibor ellen egyebek mellett zsarolás miatt indított pernek.

 

A megfenyegetett Tolna megyei nő családjával együtt ismeretlen helyre költözött. Valószínűleg egy elszámolási vita miatt lőtték agyon a férfit. A rendőrség három embert vett őrizetbe eddig az üggyel kapcsolatban, azóta a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. Mindhárman részleges beismerő vallomást tettek, az egyik férfi büntetett előéletű. (FH)