A rendőrség őrizetbe vett péntek éjszaka három fiatal férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy októberben, Kecskemét-Hetényházán bosszúból megkéseltek négy embert - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihányné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint azt a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a késelés október 25-én, egy éjszakai szórakozóhelyen történt Kecskemét-Hetényházán, ahol egy 10-12 főből álló banda tagjai - késekkel és bárdokkal felfegyverkezve- rátámadtak a szórakozóhely két vendégére és az ott dolgozó két biztonsági őrre. Összesen négyen sérültek meg, ketten életveszélyesen, ketten pedig könnyebben. Az egyik vendéget többször szúrták meg a szíve környékén illetve a hasán, az egyik biztonsági őrt pedig homlokon illetve alhason döfték támadói.

A három fiatal - egy 22 éves, egy 18 éves és egy 23 éves kecskeméti férfi - egy korábbi, egyikőjüket ért sérelem miatt ment a Kossuth utcai szórakozóhelyre azért, hogy bosszút álljanak három kecskeméti férfin. Miután odaértek, rátámadtak két vendégre, majd a biztonsági őröket - akik a két férfi segítségére siettek - szintén megütötték.

A rendőrség péntek éjszaka vette őrizetbe a három férfit.