Hétfőn kezdődik a fényevőként emlegetett, a családját éheztető férfi ügyének tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. A családra még 2007 májusában találtak rá óbudai otthonukban. A férfi és kislánya az éhhalál szélén állt, a felesége halott volt. Kiderült, hogy a 37 éves férfi 10 éve tartott rendszeresen háromhetes tisztítókúrákat. A böjtben a várandós élettársa is részt vett, ám a kúra vége előtti napokban elvetélt, majd elvérzett. Gyermeküket életveszélyes állapotban, lesoványodva vitték kórházba.

A nyomozók szerint a gyermek orvosi felügyelet nélkül született, anyakönyvezetése nem történt meg, védőnői és gyerek-orvosi ellátásban - születésétől a kórházba szállításáig - nem részesült, így a szülők súlyos mértékben megszegték kötelezettségüket és a gyermek testi fejlődését veszélyeztették.

A férfi ellen idén tavasszal emelt vádat az ügyészség, emberölési kísérlet és kiskorú veszélyeztetése miatt. A tárgyalás ma reggel kezdődik a Fővárosi Bíróságon. A felesége halála ügyében ezért bizonyítékok híján lezárták a nyomozást. A férfi állítólag olyan állapotban volt, hogy nem ismerhette fel, mi történik a feleségével. (FH)