Jogerősen letöltendő börtönre ítélt egy nőt tanárverésért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság dr. Fázsi László vezette tanácsa közfeladatot ellátó személy elleni erőszak ügyében írta a szabolcs online.

Tavaly májusban egy aranyosapáti kislány azzal ment haza a helyi iskolából, hogy a testnevelő tanár lenyomta a fejét és erőszakosan viselkedett vele, holott neki aznap egészségügyi problémái voltak. Az édesanya ekkor feldühödve bement az iskolába, ahol az igazgatóval sikerült néhány szót váltania. Úgy tűnt, hogy sikerült az anyukát lenyugtatni és megbeszélni az esetet. Az édesanya azonban később visszament az iskolába, ahol összefutott a testnevelő tanárral, akit először szidalmazott, majd megpróbált megütni. A pofon csak azért nem csattant a tanár arcán, mivel a kezével kivédte az ütést.

A Vásárosnaményi Városi Bíróság öt hónapos börtönbüntetésre ítélte az elkövető anyát. Ekkor a vádlott és ügyvédje enyhítésért fellebbeztek, továbbá az anya rendezni igyekezett kapcsolatát a tanárral. Az ügyet másodfokon tárgyaló Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság dr. Fázsi László vezette tanácsa helybenhagyta a korábban hozott ítéletet.

A nő korábban magánlaksértés, lopás -és közokirattal való visszaélés büntette miatt kapott egy év felfüggesztett fogházbüntetést. A tanárverő édesanya - mivel felfüggesztett büntetése alatt követte el a cselekményt - köteles a már kiszabott büntetést is letöltenie. A jogerős ítéletet az édesanya tudomásul vette, de azzal nem értett egyet.