Órák óta oltanak több település tűzoltói a Pest megyei Pomázon egy lakóépületet. A házban több méter magasságig szemetet halmozott fel a tulajdonosa. A tűz az épület mögé épített külön lakrészből indult, ahol már kedden is volt tűz, de akkor nem hívtak tűzoltókat.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a család - apa, anya és egy gyermekük - a ház hátsó falához épített lakrészt használta. Abban kedden már volt tűz egy kályhából kipattanó szikra miatt, de azt a család eloltotta. A füst miatt átköltöztek a nagyobbik lakóépületbe és szerdán dél körül észlelték, hogy korábbi lakrészük füstöl.

Az udvaron és a házban is csak keskeny járatokon tudtak közlekedni a tűzoltók, a több méter magasra felhalmozott szemét miatt. Dél óta oltják a házat, benne a nagy mennyiségű szeméttel. Délután három óra előtt a tűzoltók úgy döntöttek, hogy habbal elárasztják az egész lakrészt, mert másképp nem tudják oltani a még parázsló részeket. A tűzben senki nem sérült meg. (FH)