Panamában nyolc, Brazíliában pedig már 84 halálos áldozata van a két latin-amerikai országban pusztító árvízeknek. Mindkét helyen milliókat érintenek a heves esőzések - írta a Független Hírügynökség.

A közép-amerikai Panamában a helyi hatóságok szerint már nyolc halottja van a napok óta tartó heves esőzéseknek. A legsúlyosabb helyzet a costa ricai határnál alakult ki, ahol utakat és hidakat mostak el a megáradt folyók. Az ország nagy részén a mezőgazdaság is súlyos károkat szenvedett.

Brazíliában már két hónapja tart az esős idő, amelyet a hatóságok a "a régió történelmének legnagyobb időjárási tragédiájának" neveznek. A déli országrészben már 84-re emelkedett az ítéletidő halálos áldozatainak száma. Az adatok nem véglegesek, mert sokakat eltűntként tartanak nyilván. A helyszíni jelentések szerint a legtöbb emberrel a földcsuszamlások végeztek.

Eddig 54 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, de másfél millió embert érintenek közvetlenül a pusztító árvízek. 160 ezer ember áram nélkül maradt, és nagy területeken tiszta ivóvízhez sem jutnak hozzá a helyiek. A térségben a hadsereg helikopterekkel próbál segíteni a bajbajutottakon.