Nem merült fel eddig bűncselekmény gyanúja a francia diáklány eltűnésével kapcsolatban a budapesti rendőrség szerint. A Blikk szombati számában írt arról, hogy a diáklány édesapja emberrablásra gyanakszik.

A rendőrség eddigi munkája közben nem merült fel olyan körülmény, ami bűncselekményre utalna a csaknem egy hónapja Budapesten eltűnt francia diáklány ügyében. Így az eljárás továbbra is eltűnés miatt tart - közölte szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Blikk szombati számában írta azt, hogy a lány apja még december 30-án emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt tett feljelentést a fővárosi és a párizsi ügyészségen. A férfi úgy gondolja, hogy egy egész hónapot elvesztegettek, mert a magyar rendőrség ragaszkodott ahhoz a felvetéshez, hogy a lányával baleset történt.

A diáklányról csaknem egy hónapja nincs hír. Annyit tudni, hogy december 4-én hajnalban egy VII. kerületi bárban szórakozott a barátaival, majd a Lánchídhoz ment, ahol nyoma veszett. A lány táskáját később megtalálták a híd pesti pillérénél. Speciális nyomozócsoport alakult a kutatására, a tagjai már több mint 120 embert hallgattak meg, köztük csaknem 40 egyetemistát, akik közelről ismerték a lányt. Azokkal is beszéltek a nyomozók, akik eltűnésének éjszakáján találkoztak vele. Egyelőre azonban senki sem tudott olyan információval segíteni, amely közelebb vitte volna a rendőröket a lány megtalálásához. (FH)