Egykori rendőrök és titkosügynökök elit csapatával kerestetik szülei a csaknem két éve Portugáliában eltűnt skót kislányt, Madeleine McCannt, akinek édesapja még mindig reménykedik abban, hogy élve megtalálják a gyermeket, írja az MTI.
Az idén hatéves Madeleine-nek 2007. május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában. A kislány - két kisebb testvérével - a szállodai szobában aludt, miközben a szülők az épülettől nem messze, baráti társasággal vacsoráztak. A portugál rendőrség 2007 őszén a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben. A gyanúsítást ugyan tavaly nyáron - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a gyermeknek azonban azóta sem lelik nyomát.
A szülők megbízása alapján a Scotland Yard volt detektívjeiből, valamint a brit belső és külső elhárítás (MI5, MI6) egykori ügynökeiből álló, 12 fős csapat látott hozzá Madeleine felkutatásának. A csoport már hetek óta Portugáliában van, és különösebb hírverés nélkül keresi a lehetséges új nyomokat. A kutatást egy brit milliomos finanszírozza, aki a kezdetektől támogatja a családot.