Kártérítést ítélt meg a bécsi tartományi büntetőbíróság csütörtökön az "amstetteni rém", Josef Fritzl feleségének, mert két osztrák sajtótermék megsértette a magánélethez fűződő jogait, értesült az MTI.

A nő, aki férje szörnyű tettéről mit sem tudott, összesen 260 ezer eurót követelt két folyóirattól, a Newstól és a Womantól, mert tudósításaikban többször is nyilvánosságra hozták teljes nevét, és különböző részleteket tártak fel a magánéletéből. Bár a bíró ítéletében helyt adott a panaszos keresetének, és úgy foglalt állást, hogy a szóban forgó cikkek valóban megsértették az asszony személyes jogait, viszonylag szerény büntetést rótt ki a két folyóiratra: összesen 11 ezer euró - durván hárommillió forintot kitevő - kártérítésre ítélte őket. A News kiadójának jogi képviselője menten jelezte, hogy az összeg nagyságától függetlenül megfellebbezték a bíróság döntését.

Az asszony nemcsak a Newst és a Womant perelte be, pénteken a német Spiegel és Spiegel Online kerül sorra, és az ő ügyükben dönt a bíróság. A nő ügyvédje csütörtökön azt mondta, hogy a kártérítések igénylésénél visszafogottságot tanúsítottak, és csak a kirívó esetek ellen nyújtottak be panaszt. Állítólag hasonló sajtóperekre készülnek Fritzl gyerekei is.a