Budapest rendőrfőkapitánya szerint valószínűleg Ophélie Bretnacher holttestét találták meg csütörtökön. Tóth Gábor elmondta: a dns vizsgálatokra még várni kell, de " olyan egyéni ismertetőjelek alapján, mint a ruházat és az ékszerek, nagy valószínűséggel" a december elején eltűnt diáklány holtestére bukkantak járókelők csütörtök este Csepelen a Szabadkikötőnél.
A lány holttestét éjszaka felboncolták, ez alapján egyértelműen fulladás okozta a halálát. "Nincs másra utaló nyom" - tette hozzá a főkapitány.

Már értesítették a magyar rendőrök a családot és a francia hatóságokat arról, hogy nagy valószínűséggel a Budapesten eltűnt francia Ophélie holttestét találták meg csütörtök este a Dunában.

Bretnacher Ophélie Aurelieről december 4-én tűnt el Budapesten: annyit lehetett tudni, hogy este egy VII. kerületi szórakozóhelyen volt a barátaival, majd egyedül indult el. Táskáját, benne személyes irataival és telefonjával a Lánchíd pesti pillérénél találta meg egy Magyarországon tanuló olasz egyetemista. Azóta külön nyomozócsoport alakult a felkutatására. (FH)