Csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás szombaton az ellen a három fiatal ellen, aki videóra vette, ahogy megvernek egy fiatalkorú fiút a zalaegerszegi pályaudvaron. A nyomozás eddigi adatai szerint a két fiatalkorú személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009. januárjában felnőtt társuk megbízása alapján tettlegesen bántalmazott egy fiatalkorú személyt - áll a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Velvethez eljuttatott közleményében.

A mobiltelefonnal készített felvételen jól látszik, hogy két fiú többször megüti, megrúgja és leköpi az áldozatot, aki védekezni sem mer. A videót készítő harmadik személy, aki a rendőrség közleménye szerint már felnőttkorú, folyamatosan instruálja társait, és többek között azt parancsolják a fiúnak, hogy térdeljen le és nyalja meg mindhármuk cipőtalpát. A felvétel valószínűleg a zalaegerszegi pályaudvaron készülhetett, még januárban. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy hogyan került a videó ahhoz, aki azt március 8-án feltöltötte a Youtube videómegosztó portálra.

A Független Hírügynökség értesülései szerint a támadók közül ketten korábban a zalalövői általános iskolába jártak. Gyarmati Antal igazgató szerint különösebb gond nem volt velük, semmi nem utalt rá, hogy ilyen borzasztó dologra képesek - fogalmazott az igazgató. Hozzátette, a felvételek minden jobb érzésű embert felháborítanak.