Elraboltak egy három és fél éves kislányt pénteken a dél-franciaországi Arles-ban - adták hírül a francia tömegtájékoztatási eszközök. A rendőrség közleménye szerint az ismeretlen emberrablók, két férfi és egy nő a déli órákban édesapja karjaiból ragadták ki az utcán az Elise névre hallgató gyermeket, majd egy gépkocsiba tuszkolták a kislányt, és elmenekültek a helyszínről.

Az igazságügyi minisztérium úgynevezett emberrablási riasztást léptetett életbe. Valamennyi országos televízióban és rádióban negyedóránként közlik a gyermek és az emberrablók személyleírását, valamint hír-SMS-ekben és internetes üzenetekben kérik a lakosság segítségét Elise megtalálásához. A kislány édesapjával sétált az utcán Arles városában, amikor a három személy megtámadta őket. A néhány pillanat alatt lejátszódó emberrablást követően a támadók a gyermekkel együtt egy Renault Modus típusú gépkocsival menekültek el. A France Info hírrádió azt közölte: a rendőrség szerint feltehetően bérelt gépkocsiról van szó, s az emberrablók szervezetten hajtották végre a bűncselekményt. A szőkésbarna, félhosszú hajú kislány 97 cm magas, normál testalkatú, barna szemű.

Az emberrablási riasztást 2006 februárjában léptette életbe Franciaország. A kiskorúak elrablására vonatkozó riadótervnek megfelelően - amennyiben szemtanúk igazolják a bűncselekményt - a hatóságok néhány órán belül országos felhívást tesznek közzé a tömegtájékoztatási eszközökön keresztül, pályaudvarokon, autópályákon, repülőtereken. Szakemberek szerint ugyanis emberrablás esetén az első 24 óra sorsdöntő lehet a kutatásban. Az elmúlt három évben eddig nyolc alkalommal történt ilyen jellegű riasztás Franciaországban, s mind a nyolc esetben sikerült megtalálni az eltűnt gyereket.(FH)