Egy sorozatgyilkosságot elismerő férfit ítéltek halálra hétfőn Indonéziában. A hatóságok szerint az Indonéziában popénekesként ismert férfi énekelve lépett be a tárgyalóterembe, ahol sírva ölelte át a szüleit és azt mondta: felkészült az ítéletre. Az ügyét tárgyaló bíróság szerint a férfi féltékenységből megölt egy másik férfit, aki szexelni akart a fiúbarátjával. Az elítélt 10 további gyilkosságot is elismert a rendőröknek.

A halálraítélt férfi, a 31 éves Verry Idham Henyansyah Indonéziában popénekesként volt ismert. Ryan néven albumot is adott már ki korábban. Őrizetbe vétele óta börtönben volt, ahol könyvet írt hátborzongató gyilkosságairól. Vallomásaiban a férfi azt állította, hogy összesen 11 embert ölt meg.

A popénekest egy Jakarta környéki bíróságon ítélték halálra, amiért megölt egy férfit, aki szexelni akart a barátjával. Az áldozat az autóját és készpénzt ígért a légyottért cserébe. Ehelyett azonban a popénekes megölte a 31 éves Herrry Santosót, akinek holttestét később hét darabra vágva találták meg nejlonzacskókba rejtve egy jakartai útszélen. A 10 további áldozat - köztük egy anya és gyermeke - holttestét a popénekes szüleinek otthonában, a ház kertjében elásva találták meg a rendőrök tavaly júliusban, amikor őrizetbe vették az énekest.

A férfi egyébként korábban a Koránt ismertető muszlim hitszónok volt, majd modellként akart dolgozni. A popénekest börtöncellájába folyamatosan látogatók tucatjai érkeztek, főként tinédzserkorú lányok, akik együtt fényképezkedtek a sorozatgyilkos hírességgel. Zenei albumának egyébként azt a címet adta: Utolsó előadásom. Ügyvédje szerint a férfi fellebbezést nyújt be az ítélet ellen. (FH)