Közmunkára ítéltek kedden két ausztrál rendőrt, akik elárulták egy őrizetbe vett férfinak, barátnője fiúnak született, csak nővé operáltatta magát. Szabadon engedése után a tolvajlás gyanújával őrizetbe vett Garrick Jacobson betört barátnője házába, és megverte.

Jacobson a bíróság előtt elmondta, hogy a hírtől "elborult az agya", és miután óvadék ellenében szabadon engedték betört Brigitte Fell lakásába, és rátámadt, véresre verve az arcát. Fell 12 évvel korábban esett át a nemátalakító műtéten Londonban, és azt titokban tartotta temperamentumos barátja előtt.

A két ausztrál rendőr a bíróság előtt beismerte, hogy 2006 szeptemberében belenéztek Fell bizalmas rendőrségi aktájába, majd a talált információt megosztották az általuk őrizetbe vett Jacobsonnal, elmondva neki, hogy egy férfival feküdt le. Amikor ezt nem akarta elhinni, írásos bizonyítékot is mutattak neki, közölve vele: "láthatod, ez egy férfi". Az egyik rendőr a tárgyaláson elmondta, a továbbadott információ "különlegesen bizalmas" volt, és azért mondták el Jacobsonnak, hogy "zavarba hozzák, és megalázzák" az őrizetbe vett gyanúsítottat. (FH)