Alkoholos befolyásoltság alatt elkövetett gondatlan emberölés miatt őrizetbe vette a houstoni rendőrség azt a férfit, aki vasárnap elvesztette az uralmát a kocsija felett, miközben telefonált, és belerohant egy folyóba. A balesetben 5 gyermek halt meg, közülük három a sofőr gyermeke volt, kettő pedig a testvéréé. A süllyedő autóból csupán a sofőr, egy másik felnőtt és egy 10 éves lány – szintén a kocsit vezető férfi gyereke - tudott kijutni, írja a Yahoo News.

A rendőrség a 32 éves Chanton Jenkins ellen egyelőre négyrendbeli emberölés miatt emelt vádat, mivel a kocsiban ülő gyerekek holtteste közül eddig csak négyet találtak meg. A keresés tovább folytatódik, azonban a hatóságok tisztában vannak vele, az ötödik gyermek, 3 éves kislány nem élhette túl a balesetet.

A folyóba zuhant kocsit a búvároknak több mint 2 és fél óra alatt sikerült megtalálniuk 100 méterre az úttól. Már besötétedett, mire sikerült kiemelniük a kocsiban lévő testeket, valamint ekkor fedezték fel, hogy a két kislány holtteste nincs a gépjárműben. „Tudjuk, nem fogják őket életben megtalálni. Csak abban bízunk, sikerül rájuk találni” - nyilatkozta Cheri Smith, a két elhunyt kislány édesanyja.