Jogerősen felmentette a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden a sajtóban szupernagyiként emlegetett 58 éves nagymamát, akit azzal vádoltak, hogy a 2006-os őszi zavargások idején rátámadt egy rendőrre, adta hírül az MTI. A bíróság bizonyítottság hiányában mentette fel K. B. Piroskát, akit azzal vádolt az ügyészség, hogy 2006. október 23-án délután a Deák téren többször megütött és megrúgott egy szolgálatot teljesítő rendőrt.

Az ügyben eljáró bíró indokolásában elmondta: a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján az a tényállás, hogy a vádlott 2006. október 23-án késő délután unokájához tartott a kórházba metróval, de a Deák téri állomásnál felszólították az utasokat a metró területének elhagyására. K. B. Piroska a felszínre érve megdöbbenve tapasztalta a demonstrációkat, a látottak erősen hatottak rá. Egy rendőr kétszer is felszólította a vádlottat a tér elhagyására, azonban ennek nem tett eleget. Erre a tér elhagyására felszólító rendőr a vállát enyhén meglökte, hogy induljon el. K. B. Piroska ezt kikérte magának, majd ezután négy rendőr a földre teperte és megbilincselte - hangzott el.
A bíró közölte, "az eljárás során nem volt kétséget kizáróan bizonyítható", hogy K. B . Piroska a vele szemben intézkedést kezdeményező rendőrre rátámadt volna. Az ítéletet az ügyész is tudomásul vette, így az jogerős.