A rendőrség szerint vannak fejlemények a több mint fél éve eltűnt magyar származású brit nő, Eva Rhodes ügyében. A Népszabadság Online megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, hogy feltehetően az ő holttestét találták meg Magyarországon, de nem közölték, pontosan hol. Mindezt a rendőrség a Független Hírügynökség kérdésére szerda délelőtt nem kívánta megerősíteni, annyit közöltek, hogy a részletekkel csütörtök délután állnak a nyilvánosság elé.

A bőnyi Csizmás Kandúr Állatmenhely vezetőjét, Eva Rhodest, aki modellként John Lennonnal is forgatott, 2008 szeptemberében látták utoljára egy győri bevásárlóközpontban. Autóját nyitva találták meg az általa vezetett állatmenhelyen, irataival együtt. Később európai körözési és elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Eltűnése ügyében egymilliós nyomravezetői díjat is kitűztek, és külön rendőri egység foglalkozott az ügyével. Ellenőrizték Eva Rhodes mobiltelefonjának híváslistáját és a repülők utaslistáját, mert korábban a nő azt hangoztatta, hogy Afrikába akar menni, de nem bukkantak a nyomára.

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek szerda délelőtt azt mondta, hogy az eltűnt nő ügyében vannak fejlemények, de hogy mik azok, nem részletezte. Azt a sajtóinformációt sem erősítette meg, hogy megtalálták Eva Rhodes holttestét. Az ügy részleteiről csütörtökön délután számol be a rendőrség - tette hozzá.