Jól van az a csecsemő, akit pénteken reggel egy pokrócba bugyolálva találtak a debreceni állatkert előtt. A gyermekklinika intenzív osztályán ápolják, miután enyhén kihűlt állapotban vitték be a mentők. A szülés körülményei miatt ilyenkor fennáll a fertőzés lehetősége is, ezért antibiotikumot kap, de szájon át már jól táplálható és infúziós kezelésre sincs szüksége - mondta el a Független Hírügynökségnek Berkes Andrea, a klinika orvosa.

A két és fél kilós, 47 centis kisfiú az István György nevet kapta a kórházban. Istvánt azért, mert a hozzá kiérkező mentőorvost és annak sofőrjét is így hívják, a Györgyöt pedig azért, mert aznap találták meg. A rendőrök még mindig keresik az anyát. Azt kérik, jelentkezzen a rendőrségen az, aki tud valamit, vagy a környezetében tud olyanról, akinek a terhessége megszűnt, eltűnt a pocakja, de nem látnak vele gyereket - mondta Juhászné Kiss Katalin, a debreceni rendőrkapitányság sajtóreferense.

Az újszülött csecsemőt pénteken a debreceni állatkert biciklitárolójánál találta még nyitás előtt egy oda érkező iskolás csoport. A rendőrök onnan nem messze, a közel erdőben megtalálták azt a helyet is, ahol az anya pár órával korábban világra hozta gyermekét. Az orvosok szerint a nőnek minél előbb jelentkeznie kellene, mert ellátatlansága miatt életveszélyes állapotba kerülhet. Ha önként teszi, azt a rendőrség is enyhítő körülményként értékelné.