Kanadában feltételezhetően az új A/H1N1-es influenzában halt meg egy idős asszony - írta a Független Hírügynökség. A hírt a kanadai CBS tévé jelentette pénteken, de a közegészségügyi hatóságok még nem erősítették meg. Ha beigazolódik a gyanú, akkor Kanadában ez az első halálos áldozata az új vírusnak.

Az új influenzavírus - amelyet korábban sertésinfluenzának is neveztek - a világ 24 országában okozott már bizonyított fertőzést, de halálos áldozatot eddig csak Mexikóban és az Egyesült Államokban szedett. Mexikóban 42 emberéletet követelt, az Egyesült Államokban kettőt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtök esti összesítése szerint a világon eddig 24 országban 2.371 bizonyított fertőzést okozott az új vírus. A fertőzések több mint 93 százaléka Mexikóban, az Egyesült Államokban és Kanadában történt.

A WHO a kormányoktól beérkezett hivatalos jelentések alapján 201 kanadai fertőzésről tud, de időközben az észak-amerikai ország már 214-re emelte a laboratóriumi tesztekkel igazolt esetek számát.