Állatkínzás miatt indult eljárás egy jánossomorjai férfi ellen, mert ittasan megölte szomszédja törpe spicc kutyáját. A férfi beismerte tettét, és úgy fogalmazott a rendőröknek, hogy így vetett véget egy régóta húzódó problémának.

Egy jánossomorjai férfi május 6-án este arra érkezett meg otthonához, hogy kutyája, egy fehér törpe spicc kimúlva fekszik az udvaron. Mivel az állat testén több helyen is vágásnyomokat látott, a gazda feljelentést tett a rendőrségen. Azt is elmondta, hogy az eb miatt többször került összetűzésbe szomszédjával, akit zavart az állat ugatása, és hogy az mindig kiszaladt a járdára. A szomszéd azzal is fenyegetőzött, hogy megöli a kutyát.

A rendőrök meghallgatták a szomszédban lakó férfit, aki beismerte, hogy aznap kissé ittas volt és ő végezte ki a spiccet: először lefogta, majd egy tíz centiméter pengehosszúságú késsel többször összeszurkálta. Azt is elmondta a rendőröknek, hogy többször kérte a kutya gazdáját, hogy oldja meg a problémát, ezt nem sikerült, ezért ő így vetett véget a vitának - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense. (FH)