Pénteken temetik a kislétai gyilkosság roma áldozatát; a 45 éves nőt református szertartás szerint helyezik végső nyugalomra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község köztemetőjében, a település polgármestere szerint több mint ezer embert várnak.

Pénteken délután egy órakor kezdődik a temetési szertartás Kisléta köztemetőjében, amelyen részt vesznek a roma szervezetek, a minisztériumok és a rendőrség képviselői is - közölte a település polgármestere, Pénzes Sándor az MTI-vel csütörtökön.

A kislétai gyilkosság áldozatát saját halottjának tekinti az Országos Cigány Önkormányzat és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat. A ravatalnál és a sírnál Somogyi Katalin református lelkész tart szertartást, de a térségi római katolikus plébános is elbúcsúztatja majd az elhunytat. A rendőrség a szükséges rendőri erővel biztosítja a temetés zavartalanságát.

A roma nőt hétfőre virradóra kislétai otthonában lőtték agyon ismeretlen támadók, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. Az asszony a hatodik halálos áldozata a romákat ért támadásoknak: korábban Tiszalökön egy 54 éves férfit, Tatárszentgyörgyön egy ötéves kisfiút és édesapját, Nagycsécsen pedig egy 43 éves férfit és egy 40 éves nőt gyilkoltak meg.