A gyanúsítotti kihallgatás után őrizetbe vette a rendőrség azt az 51 éves férfit, aki csütörtök este Újszegeden egy gyalogátkelőhelyen elsodort egy  babakocsiban ülő kislányt és szüleit. A férfi a kihallgatásán elismerte, hogy ittasan vezette a kölcsönautót, melyet csak azért kapott, hogy felkészítse a műszakira, mivel az autó műszaki érvényessége lejárt. Elismerte, hogy balesetet okozott és azt is, hogy nem segített, még a mentőt sem ő hívta, ezért az 51 éves férfit őrizetbe vették a rendőrök. Vele szemben segítségnyújtás elmulasztása, közúti baleset gondatlan okozása, valamint jármű önkényes elvétele bűncselekmények gyanúja alapján folyik az eljárás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A férfit egy szegedi kocsmában találták meg szombaton késő délután a rendőrök. Nem jelentkezett önként a rendőrségen, ahogy egy korábbi telefonbeszélgetésben megígérte, de ennek ellenére a rendőrök több helyen is keresték, mivel az autó tulajdonosa megmondta, kinek adta oda a járművet a műszaki felkészítésre.

A baleset Szegeden a négy sávos Temesvári körút egyik gyalogos átkelőhelyén történt. A babakocsis család szabályosan, zöld lámpánál akart átmenni az úton. Már majdnem átértek, amikor az autó a piros lámpa ellenére keresztülrobogott a zebrán. Miután az autós elsodorta a babakocsis családot megállt, majd továbbhajtott. A balesetet a gyerek karcolásokkal úszta meg, édesanyja könnyebben, míg édesapja komolyabban megsérült.

A férfi kihallgatásán kiderült, a baleset után ugyan megállt és kiszállt az autóból, de miután a mentők megjelentek - még a rendőrök kiérkezése előtt - visszaült a járműbe és továbbhajtott. A rendőrök szerint a férfi közben nem győződött meg arról, hogy a gyalogosok megsérültek, segítségre szorulnak-e, és segítséget sem hívott, a mentőket is a szemtanúk hívták.

A férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása, közúti baleset gondatlan okozása, valamint jármű önkényes elvétele bűncselekmények gyanúja alapján folyik az eljárás. A férfit a kihallgatása után a rendőrök őrizetbe vették. (FH)