Tíz gyanúsítottat vett őrizetbe az izraeli rendőrség, miután részeg fiatalok bandája halálra vert egy családapát egy tel-avivi strandon. A francia hírügynökség információi szerint az izraeli kormányfő lincselésnek nevezte a történteket.

Az áldozat, az 59 éves férfi Aryeh Karp a feleségével, Sarah-val, és 24 éves lányukkal együtt töltötte a péntek éjszakát a tel-avivi strandon. Amikor egy ittas fiatalokból álló társaság haladt el a család mellett, a banda egyik tagja sértő megjegyzést tett, amit az apa nem hagyott szótlanul. A konfliktus hamarosan dulakodássá, majd verekedéssé fajult, és rövidesen a banda tagjai egyszerre ütötték a család mind a három tagját - apát, anyát és lányukat. Miután a támadásban az anyának eltört a karja, 24 éves lányának pedig betört a szemüvege, a két nőnek sikerült kereket oldania. Az apát azonban a fiatalok tovább verték, egészen addig, amíg a férfi belehalt sérüléseibe. A holttestét ezután a Földközi-tenger vízébe dobták.

Az őrizetbe vett 10 gyanúsított közül nyolc fiatal egy Tel-Avivhoz közeli, többségében arabok lakta izraeli falu lakói. A nyolc fiatal közül többen is izraeli állampolgársággal rendelkező arabok. A rajtuk kívül őrizetbe vett két gyanúsított két zsidó fiatal - egyikük egy nő, a másik pedig izraeli katona. (FH)