Bár tüdőgyulladást kapott, már jobban van az a 14 éves lány, akit kedden újra kellett éleszteni a lenti gyógyfürdőben, miután a mélyvizes medencében valószínűleg vizet nyelt és leállt a légzése illetve a pulzusa is - tudta meg a Független Hírügynökség pénteken Török Gábortól, a kislány édesapjától. A lányt életveszélyes állapotban szállították kedden a Zala Megyei Kórház gyermek intenzív osztályára. Most is ott ápolják, de már fel tud ülni és önállóan eszik.

Jajveszékelésre lett figyelmes néhány perccel a kedd esti zárás előtt. A 14 éves lányt két évvel fiatalabb húga húzta ki a medencerácsra, miután látta, hogy testvére túl hosszú ideje van a víz alatt. Lőrincz Balázs és egy fürdőző, Kiss Csaba azonnal megkezdték az újraélesztést. Három perc után a lánynak ismét volt légzése és pulzusa. A mentők is gyorsan a helyszínre értek, a lányt mesterséges altatásba tették és a Zala Megyei Kórházba, Zalaegerszegre szállították. Hajnalig még kritikus volt az állapota - mondta édesapja, de akkor magától felébredt és már tiszta volt a tudata. Az édesapa szerint most már jó esély van arra, hogy lánya maradandó károsodás nélkül megússza az esetet.

A szülők negyed órára hagyták magukra gyermekeiket, akik mindketten jó úszók. Azt, hogy pontosan mi történt, nem tudni, mert a 14 éves lány nem emlékszik az esetre. A lenti gyógyfürdőben kilenc medence van, ezekre összesen 13 úszómester felügyel. Bár ez kisebb vízmélységnél nem kötelező, a Zala megyei Lentiben valamennyi medencét folyamatosan felügyel egy vagy két úszómester. (FH)