A legfrissebb hivatalos adatok szerint 376 ember halt meg a Tajvanra két hete lecsapott Morakot tájfun pusztítása után, és 254 embert eltűntként tartanak nyílván. Közben influenzajárványtól tartanak a tajvani hatóságok, miután tíz, a mentésben részt vevő katonánál is bebizonyosodott, hogy megfertőzte őket az új vírus.

A tájfun miatt nagyjából 25 ezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát, és hatezren még mindig az 54 ideiglenes menedékek egyikében élnek. A helyi Vöröskereszt egy nappal korábban közölte, hogy 1600 házat építenek két éven belül a Morakot miatt hajléktalanná vált emberek számára. A hivatalos adatok szerint az áradások és földcsuszamlások több mint 136 ezer otthont rongáltak meg.

A tajvani államfő korábban minden idők legpusztítóbb tajvani tájfunjaként jellemezte a szigetre augusztus elején lecsapott Morakotot. Ma Jing-zsou állítása szerint a vihar nagyobb károkat okozott, mint a 667 halálos áldozatot követelő 1959-es tájfun, amely után ezer ember tűnt el. A tajvani államfő szerint a Morakot által okozott kár elérheti 110 milliárd tajvani dollárt (627 milliárd forint), míg katasztrófavédelmi tisztségviselők elmondása szerint csak a mezőgazdasági kár 14,4 milliárd tajvani dollár (82 milliárd forint).