Tízéves kisfia szeme láttára gyilkoltak meg egy ausztrál üzletembert Sydney városában lévő háza előtt. Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó 45 éves férfival egy magányos gyilkos végzett, egyetlen fejlövéssel.
Michael McGurk üzletembert helyi idő szerint csütörtök este lőtte le gyilkosa, amikor a háza előtt kiszállt autójából, és tízéves kisfiával együtt elindult otthona felé. A fiú nagyon közel állt apjához, amikor gyilkosa rálőtt, de a gyerek nem sérült meg, bár sokkot kapott.

A rendőrség közlése szerint a gyilkosság egyetlen szemtanúja a tízéves fiú, és így egyelőre csak annyit tudnak, hogy a támadó férfi volt, és úgy tűnik egyedül cselekedett. Azt még nem tudni, hogy az üzletember házánál lévő biztonsági kamerák felvették-e a gyilkosságot.

A rendőrkapitány elmondta: a körülményekből nagyon úgy tűnik, célzott támadás áldozata lett az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó üzletember, akit a rendőrség jól ismert. McGurknak pénteken meg kellett volna jelennie Új-Dél-Wales ausztrál szövetségi állam legfelső bírósága előtt egy ingatlannal kapcsolatos vita miatt.

A férfit egy másik ügyben azzal vádolták, hogy felgyújtotta egy vele vitában álló üzletemberek házait, de az ügyészség két héttel korábban visszavonta a vádakat, indoklás nélkül.
Beresford nem erősítette meg azt az ausztrál médiában megjelent információt, hogy McGurk attól félt, hogy egy bérgyilkos követi, és védelmet kért a rendőrségtől.